home

 

Pe urmele padisahilor si a Seherezadei

 

IRANUL in ESENTA SA

 

Teheran - Kashan - Isfahan - Nain - Yazd -

Pasargadae - Persepolis - Shiraz

 

Ocazie unica de intoarcere in timp printr-un singur cuvant: PERSIA, cu istoria sa de peste 4000 de ani, una dintre cele mai vechi si bogate culturi din lume, cu legendele si povestile Seherezadei care ne-au incantat copilaria, cu oameni ospitalieri, orase pline de istorie, unele aflate pe celebrul "drum al matasii", cu monumente si vestigii care va vor transpune in trecut, imaginandu-va puternicele regate ale mezilor si persilor, pe Alexandru cel Mare, puternicele triburi arabe sau hoardele mongole ale lui Gingis Han sau Timur Lenk. Iranul este tara uneia dintre cele mai vechi si bogate culturi din lume, unde a profetit Zoroastru, unde au creat Omar Khayam si Havez, Avicenna si Musaai-Khwarizmi.

 

Perioada: 05.10 - 13.10.2024

 

Ziua 1 / 05.10.2024: Bucuresti - Doha - Teheran

intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 09:00 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Qatar Airways). Plecare spre Doha cu compania Qatar Airways, zbor QR 220 (12:00 / 16:30), de unde se va pleca spre Teheran cu zborul QR 498 (18:30 / 21:15). Sosire la Teheran si transfer pentru cazare la Hotel Tehran Royal 4* (sau similar 4*).

Ziua 2 / 06.10.2024: Teheran

Mic dejun. Vom incepe ziua cu vizitarea Palatului Shah Saad Aabad, construit de catre dinastia Pahlavi, devenit muzeu dupa Revolutia iraniana si in prezent resedinta oficiala a presedintelui Iranului. Vom vizita, de asemenea Muzeul National al Iranului, format din doua complexe, Muzeul Iranului Antic, inaugurat in anul 1937 si Muzeul erei (post) islamice, inaugurat in anul 1972 si care gazduieste monumente istorice iraniene antice si medievale, inclusiv vase din ceramica, obiecte din metal, textile si cateva carti si monede rare. in continuarea zilei vom vizita Palatul Golestan, fostul palat regal Qajar, unul dintre cele mai vechi monumente istorice din Teheran, patrimoniu mondial, format din 17 cladiri, muzee si sali, dintre care cea mai spectaculoasa este terasa in mijlocul careia se afla Tronul de Marmura, lucrat din celebra marmura de culoare galbena din provincia Yazd, dupa care vom vizita Marele Bazar, unde vom gasi textile, covoare, bijuterii etc.. Cina si cazare in Teheran la Hotel Tehran Royal 4* (sau similar 4*).

Ziua 3 / 07.10.2024: Teheran - Kashan - Isfahan

Mic dejun. Dimineata va debuta cu o scurta oprire la Mausoleul Khomeini, care adaposteste mormantul lui Ruhollah Khomeini Moosavi si al lui Ahmad Khomeini, al doilea fiu al sau. Teheran, capitala Iranului, este unul dintre cele mai frumoase orase ale tarii, dar si cel mai mare centru industrial. Asezat la rascrucea unor drumuri comerciale care legau tarmurile Marii Mediterane cu ale Indiei sau ale Marii Caspice cu ale Golfului Persic, strabatute de europeni sau de negustorii arabi, Teheranul a devenit si un cunoscut centru comercial, renumite fiind in lumea intreaga celebrele covoare si bijuterii persane. Plecare spre Kashan, oras-oaza aflat la marginea desertului Kavir, pe una dintre cele mai importante rute ale caravanelor. Sahul Abbas I era atat de indragostit de Kashan incat a insistat sa fie inmormantat acolo, nu la Isfahan. Astazi, Kashan este un centru important pentru productia de textile si covoare. Aici vom vizita Casa Tabatabai, construita in anul 1840, aflata in proprietatea uneia dintre cele mai influente familii iraniene. Aceasta are toate elementele arhitecturale ale unei resedinte traditionale din Kashan, inclusiv elemente persane ca "biruni" sau "andaruni". "Biruni" este partea publica a casei, pe cand "andaruni" este un sector privat al resedintei, in care, pe langa femeile casei, mai aveau dreptul sa intre doar proprietarul casei si fiii sai. Vom parasi Kashan, nu inainte de a face o scurta oprire la Gradina Fin, care a fost proiectata pentru Shah Abbas I ca o viziune tipic persana a paradisului, un ansamblu geometric unde sirurile de copaci, iarba verde si sursele de apa se combina pentru a-ti induce ideea de belsug si pace. Calatoria noastra va continua spre Isfahan, oras inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, situat la jumatatea drumului dintre Marea Caspica si Golful Persic. Cina si cazare in Isfahan la Hotel Safir 4* (sau similar 4*).

Ziua 4 / 08.10.2024: Isfahan

Mic dejun. Zi dedicata vizitarii Isfahanului, supranumit "Perla Orientului", datorita grandorii monumentelor sale si profundei semnificatii istorice. Vom face un tur de oras care va include Piata Naghsh-e-Jahan (sau Imam Square), a doua piata ca marime din lume, dupa Piata Tiananmen din Beijing, un exemplu de arhitectura iraniana si islamica. Aceasta piata care face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO este inconjurata de constructii din era Safavid, pe care le vom vizita, precum Moscheea Sheikh Lotf Allaf, construita de catre arhitectul sef Shaykh Bahai, in timpul regelui Shah Abbas I, cu scopul de a folosi curtii regale, din acest motiv moscheea neavand minarete, fiind de dimensiuni mai mici, Palatul Ali Qapu (Palatul Regal), care are o inaltime de 48 m si 7 etaje, construit in urma unui decret dat de Shah Abbas cel Mare in sec. al XVII-lea, bogat in picturi murale naturaliste realizate de Reza Abbassi, cu motive florale, animale si pasari si Moscheea Imam, construita tot in timpul regelui Shah Abbas I, splendoarea sa datorandu-se in principal frumusetii placilor de mozaic in sapte culori si a inscriptiilor caligrafice. Moscheea Imam are forma unui semicerc si masoara 27 m in inaltime, in partile laterale are 2 minarete inalte de 42 m, depasite de frumoase balcoane sculptate in lemn. Ne vom bucura de asemenea si de o oprire la Bazarul Gheisarieh. Vom continua cu vizitarea Palatului Chehel Sotun, construit de Shah Abbas II pentru divertisment si receptii. Numele, care din persana se traduce prin Palatul celor 40 de coloane, a fost inspirat de cele 20 de coloane din lemn care sustin pavilionul de la intrare si care, atunci cand se reflecta in apa fantanii din fata acestuia, par a fi patruzeci. in incheierea zilei vom vizita Moscheea Jameh, un veritabil muzeu al arhitecturii islamice, care a intrat in Patrimoniul Mondial UNESCO in anul 2012, avand patru portaluri, caracteristic Persiei, doua minarete, doua sali de rugaciune, o curte spatioasa si doua domuri. Cina si cazare in Isfahan la Hotel Safir 4* (sau similar 4*).

Ziua 5 / 09.10.2024: Isfahan - Nain - Yazd

Mic dejun. Dimineata vom vizita Catedrala Vank, situata in cartierul armenesc Jolfa al Isfahanului. Aici crestinii armeni, fugiti de persecutiile turcesti din Armenia si Azerbaijan, atrasi de domnia inteleapta a lui Shah Abbas, au construit in anul 1606 o manastire in interiorul careia au facut o bisericuta numita "Tamaduitoarea tuturor", iar pe locul acesteia s-a inaltat, dupa 50 de ani, biserica Vank, considerata a fi cel mai important monument crestin din Iran, cunoscuta si ca "Biserica Sfintelor Surori". inceputa in anul 1655 si terminata in anul 1664, sub supravegherea arhiepiscopului David, in timpul lui Shah Abbas, ea reflecta specificul arhitecturii iraniene, avand un interior spectaculos, decorat cu picturi si miniaturi, ce reprezinta imagini biblice ale ingerilor si apostolilor. Vom admira apoi Podul Siosepol, cel mai faimos dintre podurile din Isfahan, compus dintr-o serie de 33 de arcade, construit pe pontoane si comandat in anul 1602 de catre Shah Abbas I si Podul Khaju, construit de catre regele persan Shah Abbas al II-lea, servind atat ca pod, cat si ca stavilar, legand cartierul Khaju de cartierul Zoroastrian peste Raul Zayandeh. Ne vom indrepta in continuare spre oraselul Nain, renumit pentru covoarele sale, situat pe un traseu important al caravanelor de odinioara, unde vom vizita Moscheea Jameh, una dintre cele mai vechi moschei din Iran, construita in sec. al X-lea, in conformitate cu planul arab, cu un perete superb qibla, care indica directia spre Mecca. in continuarea zilei vom pleca spre Yazd. Cina si cazare in Yazd la Hotel Dad 4* (sau similar 4*).

Ziua 6 / 10.10.2024: Yazd

Mic dejun. Zi dedicata vizitarii orasului Yazd, situat in desert, unde exista o minoritate care pastreaza inca cultul lui Zoroastru. Arhitectura orasului este unica, prin multimea de gratioase badgir (turnuri captatoare de vant) care se intalnesc in Iranul central si sudic, motiv pentru care se afla pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Vom vizita Templul Zoroastrian Ateshkade, numit si Templul Focului, deoarece religia profetului Zoroastru pune mare accent pe maretia focului, in templele zoroastriene arzand permanent o flacara sacra. Persia este locul unde a aparut prima religie monoteista din lume. Credinciosii se rugau la un Dumnezeu unic, Ahura Mazda. Convertirea majoritatii populatiei persane la islam a durat aproape 1000 de ani, insa inca mai exista comunitati care pastreaza credinta zoroastriana. in timpul persecutiilor, unii dintre acestia au fugit in India unde exista o comunitate mare de zoroastrieni. in continuare vom vedea Turnul Tacerii, care ne aminteste de funeraliile zoroastrienilor, interzise incepand de acum o jumatate de veac, unde erau adusi mortii, pentru ca trupul neinsufletit sa ramana doar cu soarele si cu vulturii si sa nu intineze pamantul binefacator, aerul si apa. Vom face apoi o plimbare prin centrul vechi al orasului, dupa care vom ajunge la Moscheea Jame, care are un minunat portal acoperit cu ceramica si cele mai inalte minarete din Iran. Vom continua cu Gradina Daulatabad, dominata de cel mai inalt turn de vant din Iran, iar in finalul zilei, vom ajunge la Piata Amir Chakmaq unde vom admira cladirea ridicata in memoria imamului Hossein, cel ucis la Kerbala de suniti si unde a inceput adevarata ura intre siiti si suniti. Cina si cazare in Yazd la Hotel Dad 4* (sau similar 4*).

Ziua 7 / 11.10.2024: Yazd - Pasargadae - Persepolis - Shiraz

Mic dejun. Plecare spre Pasargadae, prima capitala dinastica a Imperiului Ahemenid, fondata de Cirus al II-lea in secolul al VI-lea i.Hr., unde vom putea admira mormantul lui Cirus cel Mare. Vom continua apoi cu vizita la Persepolis, centrul marelui imperiu persan, capitala oficiala a Ahemenizilor, piesa de rezistenta a artei ahemenizilor. Orasul a fost numit de catre vechii persi - Parsa, denumirea de Persepolis venind pe filiera greaca, fiind compus din "perses" si "polis" (orasul persilor). Acesta se remarca prin palatele construite pe rand sau adaugirile facute de Xerxes I, Artaxerxes, Xerxes II, Darius II, Cirus II, Artaxerxes II si III, Darius III, intregul proces durand aprox. 150 de ani. Amplasarea constructiilor aici se datoreaza si vecinatatii cu Raul Pulvar. Orasul a fost insa distrus aproape in totalitate in anul 330 i.e.n. de Alexandru cel Mare. Persepolis este cel mai renumit obiectiv turistic din Iran, ruinele ramase pastrand si astazi grandoarea acelor vremuri. Ruinele impresionante au fost declarate pe o raza de 60 km, Patrimoniu Mondial UNESCO. Ziua va continua cu vizitarea necropolei Naqsh e Rustam, care dateaza din jurul anului 1000 i.Hr.. Aici sunt inmormantati Darius cel Mare si succesorii sai, mormintele lor fiind taiate in stanca si amplasate la inaltime. Ne vom indrepta apoi spre Shiraz. Cina si cazare in Shiraz la Hotel Aryobarzan 4* (sau similar 4*).

Ziua 8 / 12.10.2024: Shiraz

Mic dejun. in aceasta zi vom face un tur al orasului Shiraz, capitala provinciei Fars (de unde provine si numele limbii persane, farsi), fosta capitala a Persiei. Shiraz este orasul monumentelor istorice, al poetilor si filozofilor, al razboinicilor si regilor, al livezilor, portocalilor, trandafirilor, narciselor si al pomilor in floare, din sudul Iranului. Vom vedea Poarta Coranului, construita acum 1000 de ani ca intrare monumentala din nordul orasului (Kharim Khan Zand a asezat un volum din Coran intr-o mica incapere construita deasupra portii ca sa-i binecuvanteze pe toti cei care trec pe sub ea si sa le garanteze intoarcerea cu bine la casele lor), Mormantul poetului Hafez, cel mai mare maestru al poeziei lirice persane, colos literar al sec. al XIV-lea, Mormantul lui Saadi, un mare poet persan, ale carui carti sunt inca citite in Iran si India, Moscheea Nasir al Mulk, construita in perioada anilor 1876 - 1888, exteriorul acesteia fiind relativ traditional, insa in interior totul pare a prinde viata, datorita jocului de culori si de lumini dat de vitralii. in fiecare zi, de la primele raze ale soarelui, totul se transforma intr-un amestec de modele si culori fermecatoare pe podeaua moscheii. in plus, pe pereti si pe tavan, moscheea este ornata cu mozaicuri, arcade si cupole colorate. Datorita faptului ca majoritatea dintre acestea sunt trandafirii, lacasul de cult a mai fost numit si Moscheea Roz. Turul va continua cu Palatul Narenjestan, Templul Ali Ebne Hanzeh, Hammamul Vakil si Bazarul orasului. Cina si cazare in Shiraz la Hotel Aryobarzan 4* (sau similar 4*).

Ziua 9 / 13.10.2024: Shiraz - Doha - Bucuresti

Transfer la aeroport pentru plecarea spre Doha cu compania Qatar Airways, zbor QR 477 (04:45 / 05:40), de unde se va pleca spre Bucuresti cu zborul QR 221 (08:15 / 13:15).

 

TARIF: 1840 EURO / loc in camera dubla; Supliment single: 230 EURO

(tarif cu toate taxele incluse, valabil pentru un grup de minim 20 turisti; pt. 15-19 turisti, tariful se va majora cu 65 euro/pers.)

 

TARIFUL INCLUDE:

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucuresti - Doha - Teheran si Shiraz - Doha - Bucuresti cu compania Qatar Airways

- taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile intercontinentale (pot suferi modificari)

- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti

- 8 nopti cazare in hoteluri de 4*

- mesele mentionate in program: 7 mic dejunuri si 7 cine

- transferurile, tururile, excursiile mentionate in program

- taxele de intrare la obiective conform program

- ghizi locali

- conducator roman de grup

- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

 

NOTA: Taxele de aeroport incluse in tarif sunt cele valabile la data lansarii programului. in situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica tariful excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

 

TARIFUL NU INCLUDE:

- taxe de iesire de pe aeroporturi, numai daca se aplica

- taxa de viza si procesare pentru Iran: 60 euro/pers. care se obtine de la Consulatul Republicii Islamice Iran din Bucuresti (se achita la INSCRIERE)

- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi etc.

- bacsisuri: 40 euro/pers. pentru ghizi si soferi, mai putin pentru bagajisti (care se achita conducatorului de grup cel tarziu la sosirea in Iran)

- excursiile optionale care se pot realiza cu un numar minim de participanti, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; in functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerul local

 

IMPORTANT! Recomandam incheierea unei Asigurari MEDICALE si STORNO de calatorie. Astfel se poate acoperi riscul de pierderi financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei, INCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19. Asigurarile MEDICALE si STORNO de calatorie se pot incheia la orice companie de asigurari care asigura acest serviciu; suma platita pentru asigurare nu este returnabila. Daca aveti nevoie de asistenta pentru a va alege asigurarea de calatorie potrivita, echipa noastra de consultanti va sta la dispozitie.

 

ACTE NECESARE:

- pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei (fara stampila de intrare / iesire in / din Israel)

- pasaport scanat color, rezolutie mare

- 1 poza digitala pe fundal deschis, rezolutie mare, format jpg, pt. invitatia pt. viza de Iran

- cazier judiciar

 

CONDITII DE INSCRIERE:

- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 30% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor

- diferenta de pana la 50% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 60 de zile inainte de data plecarii

- diferenta de pana la 100% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 30 de zile inainte de data plecarii

- turistul va incheia cu agentia << Contractul de prestari servicii turistice >>, la care prezentul program este parte

- in momentul semnarii << Contractului de prestari servicii turistice >>, turistul isi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turisti

 

NOTA:

Avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii sau dupa inceperea calatoriei, independent de vointa agentiei (cum ar fi: controlul starii de sanatate, obligativitatea de autoizolare dupa intoarcerea in Romania, masuri suplimentare de igiena si formalitati vamale). Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare, aplicandu-se termenii si conditiile contractuale standard.

 

OBSERVATII:

- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite CONDITII obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice

- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure

- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora

- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfasoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale si la itinerar cu observatia ca nu are calificarea si atestarea legala de ghid turistic

- cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari

- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale

- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie si la cererea sa, va fi asistat de conducatorul de grup

- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat in program

- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil

- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, blocarea aeroporturilor din ratiuni de securitate, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, CONDITII meteo nefavorabile etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

- asezarea turistilor in autocar se va face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor, iar cei care au achitat supliment de single pentru cazare NU beneficiaza de 2 locuri in autocar

- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere explicatii in interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducatorii de grup vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora

- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia ; tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, sau din alta parte, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz, un ghid local; in tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate

- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauza

- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri

- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada si evenimente politice neprevazute, greve etc.

- selectarea preferentiala a locurilor in avion, in cadrul rezervarilor de grup, este de cele mai multe ori supusa unor reguli stricte si difera de la o companie aeriana la alta (se percep costuri suplimentare sau nu este acceptata si/sau se poate face numai cu un anumit timp in avans etc.). Ulterior achitarii unei sume pentru un loc preferential in avion, compania aeriana poate modifica fara preaviz tipul de avion si ca atare se modifica configuratia locurilor in avion, respectiv a locului prerezervat/achitat de catre turist; pentru aceste situatii nu suntem raspunzatori si ne oferim doar sprijinul sa intermediem un dialog cu compania aeriana ce nu garanteaza si solutionarea situatiei

- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti; d) insotitorii minorului sunt obligati sa aiba certificatul de nastere in original al copilului minor, aditional PASAPORTULui si/sau cartii de identitate

- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual

- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei

- pentru posesorii de pasapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesara obtinerea vizelor de la ambasada din Bucuresti; in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurarea medicala si cheltuielile agentiei

- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati

- prezentul document constituie anexa la << Contractul de prestari servicii turistice >>